Arheologie si Arhitectura la Copacis, Breb, Maramures

 La începutul anului 2022 Asociația R.O.S.T. a demarat un proiect de cercetare, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică de la Măgurele – INOE 2000, finanțată de C.J.M.M. în cadrul sesiunii de finanțare pentru proiecte culturale: ”Tehnologii moderne în cercetarea istoricului bisericilor de lemn din Maramureș: OPTOELECTRONICA”.

Concluziile cercetării de teren au fost prezentate în Sesiunea anuală de comunicări științifice a Muzeului Maramureșului din Sighetu Marmației, sub titlul ”Arhitectură și Arheologie la Breb”, iar detaliile cercetării pot fi aflate în Raportul ce poate fi descărcat de pe această pagină.

Pe scurt: terenul nu păstrează în profunzimea sa aglomerări de roci care să poate fi considerate ca aparținând unei fundații, dar câteva anomalii în densitatea subsolului ce pot fi asimilate cu trasee paralele și perpendiculare, sugerează posibilitatea existenței unei foste fundații de piatră.

Tentația demarării unei cercetări arheologice în zona cea mai înaltă a sitului este mare și sperăm ca vom putea găsi resurse pentru această inițiativă.

previous arrow
next arrow
1. Harta
ArrowArrow
Slider

 

 

Urmărește-ne:

Lasă un răspuns