Casa cu Clăi

C A S A  C U  C L Ă I

12 august 2017 

CASA CU CLĂI este o acțiune de reabilitare a unei case tradiționale din Țara Maramureșului, prin refacerea acoperișului în regim de urgență. Am urmărit să înlăturăm iminența prăbușirii în timpul iernii, ceea ce ar fi însemnat un om fără adăpost și o casă tradițională mai puțin în colecția deja diminuată a zonei.

Mai mult, CASA CU CLĂI este o acțiune cu valențe de manifest pentru conservarea arhitecturii tradiționale. Am urmărit să demonstrăm că vechile construcții tradiționale pot fi readuse la viață și că acest efort merită să fie făcut, atât de dragul strămoșilor cât și al copiilor noștri.

În urma unei postări pe o rețea de socializare s-au implicat 50 de persoane care au contribuit cu donații și sponsorizări pentru reabilitarea CASEI CU CLĂI, și peste 300 de persoane care au valorizat acțiunea prin mesaje de susținere. Numărul mare de susținători și fondurile colectate în acest fel atrag atenția asupra sensibilității pe care subiectul îl stârnește în sufletele oamenilor. Lucrările de reabilitare au fost făcute doar cu ajutorul acestor oameni generoși, nici o altă sursă de finanțare nu a existat.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

Urmărește-ne:

Lasă un răspuns