Prezentare PNMM Sighet

P R E Z E N T A R E  P N M M  S I G H E T

20 septembrie 2018

În data de 20.09.2018 a avut loc la Sighetul Marmației, în ambianța specială a Muzeului în aer liber, întâlnirea Consiliului Consultativ de Administrare al Parcului Natural Munții Maramureșului și al sitului ROSCI0092 Igniș, împreună cu situl de protecție specială avifaunistică ROSPA0134 Munții Gutâi și cu ariile naturale protejate de interes național Mlaștina Poiana Brazilor, Tăul lui Dumitru, Cheile Tătarului și Mlaștina Iezerul Mare.

Consiliul Consultativ de Administrare funcționează ca organism consultativ pe lângă Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului, componența acestuia fiind aprobată prin Ordin de Ministru. Acesta este alcătuit din instituțiile, organizațiile economice, organizațiile neguvernamentale, autoritățile și comunitățile locale, care dețin cu orice titlu suprafețe, bunuri sau au interese în aplicarea măsurilor de protecție, în conservarea și dezvoltarea durabilă a zonei, reprezentate de delegații acestora.

Subiectul dominant de pe ordinea de zi a fost ”Arhitectura tradițională a Maramureșului – Reguli, recomandări și exemple de bune practici privind construcțiile autohtone”. Asociația R.O.S.T. a participat cu o prezentare a problematicii arhitecturii tradiționale și a modului în care aceasta ar putea fi transferată în construcțiile contemporane.

Imaginile din timpul evenimentului au fost furnizate de Administrația P.N.M.M.

Prezentare PNMM Sighet 20.09.2018

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

Urmărește-ne:

Lasă un răspuns