Tururi virtuale în Ținutul Codrului 2021

Asociația R.O.S.T. a fost partener în cadrul proiectului Biserici de lemn din Zona Codrului. Tururi virtuale” derulat în anul 2021 de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş, fiind co-finanțat de A.F.C.N.

Tururile virtuale ale bisericilor din Ţinutul Codrului, împreună cu toate informaţiile de natură istorică şi arhitecturală sunt concentrate pe pagina Codru – CulturaMM.

Prezentarea proiectului Biserici de lemn din Zona Codrului. Tururi virtuale” la Sighetu Marmaţiei, la Sesiunea de comunicări cu tema ”Satul românesc – tradiție, evoluție și provocări actuale”, desfășurată în cadrul Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă MARMAȚIA a fost susţinută de arh. Laura Zaharia împreună cu coordonatorul proiectului Rada Pavel şi specialiştii dr. Patrik Chiroiu, dr. Bogdan Ilieş şi s-a concentrat pe cercetarea dendrocronologică a 6 biserici din Ţara Chioarului, evidenţiind rezultatele cercetării şi contribuţia în rescrierea istoricului bisericilor: ”Despre vârsta bisericilor din zona Codrului: veacuri, datări, descoperiri”.

Biserica de lem din Orțăța

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Biserica de lemn din Bicaz 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Biserica de lemn din Arduzel

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Urmărește-ne:

Lasă un răspuns