Workshop la Casa cu Clăi

W O R K S H O P  L A  C A S A  C U  C L Ă I

12 august 2017

Grupul de inițiativă de la Casa cu Clăi a pus mână de la mână ca să recicleze rămășițele Casei cu Clăi. În urma acțiunii de refacere a acoperișului am rămas cu o mică moștenire: 3 fragmente rupte de grindă, 3 stâlpi măcinați de intemperii și o bucată de grindă de streașină.
Ne-am întrebat dacă resturi de acest gen nu ar putea deveni obiecte de mobilier sau poate ar trebui folosite pur-și-simplu, ca obiecte de decor pentru interior, cu o încărcătură afectivă și memorială în funcție de atașamentul fiecăruia dintre noi față de arhitectura vernaculară și față de tradiție.
În 12 august 2017 am început workshop-ul ”Reciclați la Casa cu Clăi”. Locația a fost oferită cu generozitate de revista on-line ”Stejar Masiv”, în Baia Sprie. Mâna de lucru calificată a fost asigurată de meșterul Ion (același care a refăcut și acoperișul Casei cu Clăi) secondat cu finețe de meșterul Adrian Cramar. Noi ceilalți, necalificați, am ajutat cât și ce am putut – o mână de 8 oameni.
La sfârșitul zilei ne-am fotografiat cu satisfacție într-un ancadrament inedit: noua bibliotecă a Asociației ROST, un obiect cu rol memorial ce păstrează amintiri din Casa cu clăi.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
Urmărește-ne:

Lasă un răspuns